"והם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה….."

כשיושבת לנו בראש תמונה של מערכת יחסים אידיאלית, שלא מתכתבת עם המציאות, נוצר פער בין הרצוי למצוי.  הפער יכול להציף רגשות לא פשוטים כמו אכזבה, כעס ותסכול.

את רובנו עודדו למסלול של  זוגיות, חתונה, ילדים. אני לא נגד, ממש לא. אני נשואה פעם שניה ויש לי 2 ילדים.

עם זאת, הציפיה לתמונת החיים  שציירנו לנו בראש, לעומת האתגרים והשיעורים שמגיעים לאורך השנים, מנפצת חלומות.

למשל, ההפיכה להורים מלווה בבום שלא ממש מדברים עליו. חל שינוי במשפחה שמייצר, לא פעם, טלטלות בבית. זה מלווה בלילות ללא שינה, התמודדות עם תינוק שמנהל לנו את החיים בלי שיש לנו רגע לנשום ועוד.

עם השנים, גיליתי ששיעורי החיים באים עם מתנות שיכולות לשפר את איכות חיינו, לדייק את הדרך שלנו ולעזור לנו להבין את עצמנו ואת החיים.  כך יש לנו הזדמנות ללמוד לחיות עם עצמנו ועם הבחירות שלנו בשלום, לגלות זוויות הסתכלות חדשות על החיים. מה שיכול לעזור לנו להיות גמישים ומכילים  יותר ופחות שיפוטיים.

מניסיון של כמעט שני עשורים בקליניקה, והרבה יותר מזה בחיים האישיים, הבנתי שמערכות יחסים הן אחת הפלטפורמות המדהימות ביותר ללמוד מהן ולפתוח את המודעות שלנו כלפי עצמנו.

רציתי לשתף בחמש נקודות חשובות שכדאי לסגל בכל מערכת יחסים. אני שמה דגש על נקודות אלה גם לחיזוק ושיפור במערכות יחסים טובות. ההרגל של להתנהל באופן הזה הוא כמו שריר, שכשמחזקים אותו, אז נבנה קשר איתן ומאפשר יותר.

1.אחריות – אומרים שצריך שניים לטנגו. במערכות יחסים, לכל אחד מאיתנו, יש אחריות על איך שהקשר מתנהל. זה לא משנה אם אנחנו אקטיבים או פסיביים. דוגמא טובה לכך היא מנגנון מוכר של קרבה וריחוק. הריחוק נוצר על מנת להגן על עצמנו שלא ניפגע שוב ושוב. זה מנגנון שהיה מאוד חזק אצלי בזוגיות וממש הפעיל את שנינו כמו בובות על חוט. עם השנים והמשקעים אף הלך והתעצם. השינוי החל לקרות כשהבנו ששנינו יוצרים את זה והתחלנו לזהות איך אנחנו מתנהלים משם ולקחת אחריות כל אחד על החלק שלו.

2.   פתיחות – כשהדרך פתוחה ומוארת יותר אפשר לזוז ולהתתקרב ללא חשש. כשיש משקעים נוצרות חסימות שמביאות לריחוק. ככל שנהיה יותר כנים ושקופים ונראה את עצמנו, הדרך אל הלבבות תיפתח.  אתן לכם דוגמא שלי מלפני המון שנים. אני זוכרת את עצמי חוששת שבן הזוג יבין מה עובר עליי. ככל שהסכמתי לראות את עצמי עם הכאב שלי, כך צפו עוד ועוד משקעים שעובדו. יכולתי לחשוף את עצמי יותר, ולפתוח דרך ולתקשר במערכות יחסים בלי לפחד שינטשו אותי. לשמחתי, זה גם סייע לי לזהות אצל אחרים משקעי עבר ולעזור להם לרפא כאבים עמוקים.

3.ביטחון – ככל שדברים יותר ברורים, פתוחים, פחות חשוך ויש יותר בהירות ויותר ביטחון.  לכן, ממליצה להעז לדבר ולא להשאיר בבטן.

4. השלמה –  לא עם כל אדם יכולה להיות אותה רמת קשר וזה לגמרי בסדר. בכל קשר נשאל את עצמנו אם יש לנו פרטנר לתקשר איתו ובאיזו מידה. מה שחשוב הוא שנחיה בשלום עם הבחירה שלנו, שנבחן עם עצמנו מה משאיר אותנו בקשר ומה יעזור לנו להיות שלמים עם הקשר.

5. חיוביות – בכל מערכת יחסים יש דברים לחיוב ולשלילה. החכמה היא לדעת לראות את מה שיש ולנסות לשים עליו דגש. זה לא תמיד קל לראות חיובי.

אחת הדרכים שאני ממליצה היא לעשות לעצמנו רשימה של דברים טובים שמזכירים לנו את מהות הקשר ואת הטוב שמחבר בינינו.  לגבי הדברים הפחות חיוביים, אפשר לבחון באיזה כאב שלנו הם נוגעים, ולמנף את עצמנו לצמיחה שלנו וחיזוק מערכת היחסים דרך ריפוי הכאב.

ולסיום, חשוב שנזכור:

לשים את עצמנו במרכז בלי לפחד לזוז מאזור הנוחות.

לתת לעצמנו יותר מקום  ע"י הקשבה לרגשות ולתחושות בלי לחשוש ממה שזה יעלה מבפנים.

ושאלה אליכם:

באיזה אתגרים אתם נתקלים כשאתם מכוונים להיות יותר פתוחים וכנים במערכות היחסים שלכם?

 

 

כלי נגישות

Powered by - Wemake